mPAS is een mobiele paniekknop die 3G / 4G-netwerken gebruikt met een nauwkeurige GPS-positiebepaling en ook beschikt over een Geofencing functionaliteit. Spectator heeft samen met Easy Healthcare de mobiele panic-knop mPAS geïntegreerd om de best mogelijke ondersteuning te bieden met behulp van alle geavanceerde functies van de SCP.

Oorspronkelijk ontwikkeld voor ouderen, kan deze paniekknop ook zeer nuttig zijn voor mensen in nood of professionele ondersteuning bieden in geval van noodsituaties. De mPAS kan ook worden gebruikt in noodsituaties voor mensen die werkzaam zijn in afgelegen gebieden of werken in mogelijk gevaarlijke situaties en/of omgevingen.

Vanwege de verbinding met een mobiel netwerk kan de paniekknop binnen en buiten worden gebruikt, met hoogwaardige bidirectionele audio voor communicatie met de gebruiker / patiënt. De ingebouwde val-sensor activeert automatisch een alarm naar de SCP wanneer een schok, mogelijk als gevolg van een val, wordt gedetecteerd.

Naast de speciale SOS-alarmknop aan de voorzijde, heeft mPAS een geïntegreerde servicebelangknop aan de zijkant die kan worden gebruikt voor communicatie waarbij men niet in een noodsituatie verkeert.  Met deze knop kan contact worden gelegd met een familielid of vriend. Ook kan de knop geprogrammeerd worden om simpelweg een bericht te versturen.

Door mPAS te combineren met het SCP, wordt de zorgmarkt voorzien van een unieke set functies die conventionele PAS-systemen nooit zullen evenaren: een veilig en zeker gevoel voor mensen in nood, waar ze ook naartoe gaan.

Altijd verbonden en altijd veilig.

Leef zonder zorgen met Easy Healthcare.

Sociaal alarm via mobiele paniek knop.

Aparte knop voor service calls.

Volledige 3G/4G ondersteuning.

Batterijduur van 3 tot 7 dagen.

Geïntegreerde bidirectionale audio verbinding.

Geïntegreerde schok/val sensor.

Geofencing – Monitoren van verplaatsing en weglopen.

SCP geautoriseerd, privacy gegarandeerd.