Spectator Video Technology heeft al meer dan 15 jaren ervaring in de ontwikkeling en wereldwijde vermarkting van video control en service centres voor een brede reeks van toepassingen in beveiliging, zorg en communicatie.

Spectator’s hoofdkantoor is gevestigd in Made, Nederland, en heeft daarnaast nog regionale vestigingen in o.a. Manama, Bahrein voor het Midden en Verre Oosten, in Manizales, Colombia voor Latijns Amercia, en in Kaapstad, Zuid-Afrika voor het Afrikaanse continent.

Inmiddels worden de platforms van Spectator in meerdere continenten gebruikt, zowel door private meldkamers als overheden, in eerste instantie met name in beveiliging, maar door de snelle ontwikkeling van eHealth en Tele-medicine toepassingen ook steeds meer in de zorg.

Het Spectator Communicatie Platform (SCP) is een multidisciplinair en multiprotocol platform, met een unieke combinatie van eigenschappen van zowel alarm monitoring (ARC), video management (VMS), als informatie management (PSIM) systemen, in één beveiligde omgeving.

Het SCP platform ontvangt, managed en distribueert binnenkomende persoonlijke alarmeringen of video consult calls van PAS systemen of smartphones & tablets op basis van dynamische, eventueel ook automatische aktieplannen, waardoor Quality-of-Service via gepersonaliseerde en vastgelegde procedures gewaarborgd is.